Kredītlimits jeb kredītlīnija

kreditlinijaJau kādu laiku nebanku kreditēšanas tirgus sektorā parādījies jauns produkts – kredītlīnija, kuru bijām pieraduši saņemt tikai bankās. Vairāki no Latvijā esošajiem nebanku kreditoriem piedāvā noformēt aizdevumu, kas ir ļoti līdzīgs banku piedāvātajai kredītlīnijai (overdraftam). Tas būs veiksmīgs aizdevuma risinājums gadījumos, kad vēlēsieties nodrošināties ar naudas rezervi neparedzētiem gadījumiem. Uzzini, kas piedāvā labāko kredītlimita jeb kredītlīnijas aizdevumu.


Aizdevējs Apraksts Pirmais kredīts līdz Reģistrācijas maksa Pirmais bez maksas Izsniegšanas laiks Soda procenti Uzzināt vairāk
Credit24.lv Credit24.lv 4000 EUR 0.01 EUR 0 15 minūtes 0.9 %
ferratum.lv ferratum.lv 2000 EUR 0.01 EUR 0 10 minūšu laikā 1 %
EUR EUR %

Lai saņemtu kredītlīniju bankā, nepieciešams atvērt kontu, maksāt par tā atvēršanu un uzturēšanu, taču atverot kredītlīniju pie nebanku aizdevējiem nebūs nepieciešamība pēc jauna konta, līdz ar to ietaupīsies līdzekļi, kas saistīti ar konta uzturēšanu. Atšķirībā no ātrajiem kredītiem, šī nauda jums būs pieejama jebkurā diennakts laikā, arī brīvdienās. Variet izmantot visu kredītlīnijas summu uzreiz, vai arī pa daļām. Lielākā daļa aizdevēju piedāvā iespēju naudu no kredītlīnijas izņemt cik bieži nepieciešams, bez papildus komisijas maksas.

 

Kredītlīnijai pieteikties var gan fiziskas personas, gan uzņēmumi. Kredītlīnijas noformēšana ir ātra un vienkārša, piemēram, Credit24 piedāvā iespēju naudu saņemt mājaslapā, zvanot vai izmantojot aplikāciju viedtālrunī. Jārēķinās, ka kredītdevējs pirms kredītlīnijas iešķiršanas pārbaudīs jūsu ienākumus, kā arī citas aktīvās kredītsaistības.

 

Tāpat kā jebkuram citam kredītam, arī kredītlīnijas saņemšanai ir vecuma ierobežojums. Pie dažādiem kredītdevējiem tas var būt atšķirīgs, bet ir robežās no 18 līdz 70 gadiem.

 

Atverot kredītlīniju, variet izvēlēties kādu summu aizņemties, kā arī termiņu, uz cik ilgu laiku. Maksimālā kredītlīnijas summa pie dažādiem aizdevējiem atšķiras, piemēram, CreditON piedāvā kredītlīniju līdz 1000.00EUR, bet Credit24 līdz 3000.00EUR. Jārēķinās, ka aizņemoties pirmo reizi, maksimālo piedāvāto kredītlīnijas summu visticamāk nesaņemsiet. Kredītlīnijas darbības laikā iespējams to arī palielināt.

 

Pārsvarā kredītlīnijas tiek piešķirtas uz termiņiem sākot no 1 līdz 24 mēnešiem. Aizdevuma procentus būs jāmaksā tikai par kredītlīnijas iztērēto daļu. Ja kredītlīniju izmantosiet, katru mēnesi tajā būs jāiemaksā kredītdevēja noteiktais minimālais maksājums, tā var būt konstanta ikmēneša maksājuma summa, vai arī noteikti procenti no iztērētās summas, to noteiks katrs aizdevējs, atkarībā no kredītlīnijas lieluma un termiņa, uz kuru tā izsniegta. Tāpat kā banku piešķirtajās kredītlīnijās, kredītlīnijas darbības laikā, veicot ikmēneša iemaksu, nepieciešamības gadījumā, variet to atkal izmatot saviem tēriņiem. Taču, ja kredītlīniju neizmantosiet, neko arī nemaksāsiet.

 

Vairāki aizdevēji piedāvā pirmās 30 dienas naudu no kredītlīnijas izmantot bez aizdevuma procentiem, tātad, atdosiet tieši tik, cik iztērējāt.

 

Atšķirībā no citiem kredītiem, kredītlīnijas iztērēto daļu variet atmaksāt arī ātrāk, vienā maksājumā. Jums būs iespēja ietaupīt uz procentu maksājumiem.

 

Un, ja pēc kredītlīnijas saņemšanas, esat izlēmis, ka nauda jums tomēr nebūs nepieciešama, divu nedēļu laikā variet no kredītlīnijas atteikties, protams, tikai gadījumā, ja šajā laikā tā nav tikusi izmantota.

 

Ne vienmēr Jūs spējat paredzēt nākotni un to, vai izdosies kredītu atmaksāt laikā. Ātro kredītu gadījumā Jums, ja nav pietiekoši līdzekļi kredītu atmaksai, nāksies kredītu pagarināt, maksājot par to lielu naudu, bet kredītlīnijas gadījumā obligāti jāatmaksā ir tikai minimālais maksājums, nevis visa izmantotā summa. Nepagarini aizdevumus un ietaupi savu naudu – tāpēc izvēlies kredītlīniju jeb arī sauktu par kredītlimitu.

 

Atstāt komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.